2018 03 15
Meno edukacija: patirtys ir iššūkiai
10.00 - 17.30  val.
NDG auditorija

Kovo 15 d. NDG auditorijoje vyks konferencija "Meno edukacija: patirtys ir iššūkiai", kurią organizuoja Vilniaus Justino Vienožinskio dailės mokykla. Konferencija skirta dailės mokyklos 60 metų veiklos jubiliejui paminėti.


Daugiau informacijos >
2018 05 10
Tarptautinė konferencija „Menas valstybėje – valstybė mene“
10.00 - 17.00  val.
NDG auditorija / vestibiulis

Gegužės 10-11 d. NDG auditorijoje vyks tarptautinė konferencija "Menas valstybėje - valstybė mene", kurioje bus apsvarstomas meno vaidmuo valstybėje, jo reikšmę valstybingumo idėjos formavimuisi bei įgyvendinimui.


Daugiau informacijos >

Meno istorijos konferencijos organizatoriai kviečia analizuoti kaip diskurso raidą, glaudžiai susijusią su politinės sferos raida: "Šiuo pasiūlymu nekvestionuojame meno autonomijos ir išsilaisvinimo nuo utilitarinių paskirčių. Veikiau norime atskleisti, kokia politinė būklė sudaro menui sąlygas sukurti ir išsaugoti tam tikrą autonomiją, kokia riboja, primesdama jam savas funkcijas ar, priešingai, stumdama į politinio gyvenimo užribius".

Daugiau informacijos apie konferenciją ir jos programą -  čia.

Konferencijos organizatorius: Vilniaus dailės akademijos Dailėtyros institutas

Renginys nemokamas, be išankstinės registracijos (klausytojams reikės užsiregistruoti prieš renginį, jau atvykus į NDG). Visi pranešimai bus sinchroniškai verčiami į anglų arba į lietuvių kalbą.

Nuotraukoje: Audrius Novickas, "Trispalvės dėlionė", 2005.